Potravinářský průmysl, pekárny

<<< zpět na Zvlhčování v průmyslu a provozech

Maso, pečivo, cukrovinky, ovoce a zelenina si udržují po určitou dobu svou čerstvost. Čerstvé potraviny jsou lákavé pro oko a zákazníci je rádi nakupují.

Pokud ovoce a zelenina ztratí příliš vlhkosti, buňky nevratně zaschnou, ztmavnou. Ovoce a zelenina již nevypadá lákavě a zákazníci jenom zřídka nakupují. Z tohoto důvodu je důležité potraviny udržovat ve vlhkém prostředí od okamžiku naskladnění až do prodeje zákazníkovi.

Co získáte instalací zvlhčovacího systému Merlin – Technology?

  • trvale zvýšíte výtěž a snížíte prořez a odpad (nedochází k rychlému stárnutí a okorání potravin a cukrovinek) mlhovina rozprašovaná z trysek nad pulty spolu s nasvícením tvoří úžasné efekty a přiláká zákazníky blíže k pultu
  • trvale snížíte prašnost v prostředí a zvýšíte čistotu prostředí
  • snížíte teplotu adiabatickým chlazením ve vyhřátých objektech zejména v letním období
  • snížíte náklady na vytápění (systém destratifikátorů)
  • trvale stabilní úroveň rovnovážné vlhkosti potravin na skladech a ve výrobním procesu, v prodejnách (potraviny, ovoce a zelenina, cukrovinky a masné výrobky, tabákové výrobky apod.)
  • trvale odstraníte tvorbu statické elektřiny a její výboje